Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 17 d'agost. Schubertiada 2017. ILKER ARCAYÜREK - WOLFRAM RIEGER

Activitats destacades
Concert 17 d'agost. Schubertiada 2017. ILKER ARCAYÜREK - WOLFRAM RIEGER
Inici: 17/08/2017  - 

 

iker_web

 

Dijous, 17 d'agost.
Hora: 21.30 h

ILKER ARCAYÜREK, tenor
WOLFRAM RIEGER, piano

LIEDER DE SCHUBERT

El 25 d'agost de 1993 s'inaugurava la primera Schubertíada a Vilabertran; al piano hi havia Wolfram Rieger, formant duo amb la mítica Brigitte Fassbaender. Des de llavors, Rieger ens ha acompanyat sovint i enguany, que celebrem la 25a edició, no hi podia faltar. Aquest cop acompanya en el debut un jove tenor que ja està fent furor en els principals escenaris d'Europa. Mestre i deixeble ens oferiran un preciós recorregut pels lieder de Schubert per iniciar el viatge que us proposem en aquesta Schubertíada.

PROGRAMA

Lieder de Schubert
Der Musensohn
Frühlingsglaube
Der Jüngling an der Quelle
An den Mond
An die Laute
Scäfers Klagelied
Rastlose Liebe
Die Liebe hat gelogen
Nachtstück
Der Doppelgänger
Abendstern
Der Schiffer
Nacht und Träume
Der Einsame
Über Wildemann
Romanze aus Rosamunde
Schwanengesang
Am Flusse
Sehnsucht
Cesänge des Harfners aus Wilhelm Meister
Wanderers Nachtlied
Abschied 

ILKER ARCAYÜREK, tenor
Nascut a Istanbul, Ilker Arcayürek va créixer a Viena. Va tenir les seves primeres experiències en l'escenari com a solista del Cor de nens Mozart de Viena, tant en gires internacionals com en les Staatsoper, Volksoper i Kammeroper de Viena. Votat entre els deu primers d'una "nova generació d'estrelles emergents" i lloat per la seva "veu d'or" per Opera Now Magazine, Ilker Arcayürek és el guanyador del Concurs Internacional de Lied 2016 de la Hugo Wolf Akademie d'Stuttgart; a la tardor d'aquest any va debutar al Wigmore Hall i ha estat seleccionat com a "artista nova generació" per la BBC durant 2017. Des de la temporada 2015-16, és membre de l'Òpera Nacional de Nuremberg, on ha interpretat els papers de Rodolfo (La Bohème), Don Ottavio (Don Giovanni), Nadir (Les pêcheurs de perles) i Andrés (Wozzeck). A la primavera de 2016 va debutar al Teatro Real de Madrid com a Claudio (Das Liebesverbot).

  

wolfram_web

WOLFRAM RIEGER, piano
Va estudiar a la Hochschule für Musik a Munic amb Erik Werba i Helmut Deutsch i va assistir a diverses classes magistrals amb Elisabeth Schwarzkopf i Dietrich Fischer-Dieskau. Va començar a ensenyar a la Hochschule de Munic el 1991 quan encara era estudiant; el 1998 es va convertir en professor de la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín i celebra regularment classes magistrals a Europa i el Japó. Es convidat regularment a importants centres de música i festivals de tot el món, com ara les Schubertíades de Feldkirch i Vilabertran, el Concertgebouw d'Amsterdam, el Wigmore Hall de Londres i el Konzerthaus i el Musikverein de Viena. Ha acompanyat, entre d'altres, a Brigitte Fassbaender, Barbara Bonney, Juliane Banse, Michelle Breedt, Thomas Hampson, Dietrich Fischer-Dieskau, Matthias Goerne i Thomas Quasthoff.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/