Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 19 d'agost, 18.00 h. Schubertíada 2017. ISABEL VILLANUEVA - FRANÇOIS DUMONT

Activitats destacades
Concert 19 d'agost, 18.00 h. Schubertíada 2017. ISABEL VILLANUEVA - FRANÇOIS DUMONT
Inici: 19/08/2017  - 
isabel villanueva web

 

 

Dissabte, 19 d'agost
Hora: 18.00 h.

ISABEL VILLANUEVA, viola
FRANÇOIS DUMONT, piano

Obres de Shumann, Schubert i Brahms
Märchenbilder, op. 113, de Robert Schumann
Sonata Arpeggione, D. 821, de Franz Schubert
Sonata per a viola i piano en fa menor, n. 1, op. 120, de Johannes Brahms

La viola és la germana desconeguda de la família dels instruments de corda, però els bons intèrprets en saben treure una fascinant paleta de colors. La jove Isabel Villanueva és sens dubte la més important violista del país i presentarà un programa variat i atractiu on destaca la formidable Sonata Arpeggione de Schubert.

ISABEL VILLANUEVA, viola

Guardonada amb el Premi "El ojo crítico" de la Música Clásica de RNE 2015, Isabel Villanueva (Pamplona, 1988) és una de les violistes més destacades de la seva generació a nivell internacional. És valorada per la seva expressió i gran sensibilitat, així com pel seu afany de difondre la viola com a instrument amb veu pròpia. Isabel ha estat convidada com a solista amb nombroses orquestres, entre elles l'Orquestra Simfònica RTVE, Moscow Soloists, Orquestra Simfònica Nacional d'Estònia, Orquestra Simfònica Estatal New Russia o Clasperlenspiel Sinfonietta de Tallin, al costat de directors com A. Mustonen, A. Vasiliev, J. Vicent o J. L. Temes. En recitals, Isabel Villanueva s'ha presentat en sales i festivals internacionals incloent el Festival de Santander, Festival Pau Casals de Prades (França), Bath Music Festival (UK), Royal Court Theatre de Copenhaguen o el Wigmore Hall de Londres. El seu ampli repertori abasta des del barroc fins a la música contemporània, i ho ha interpretat en prestigiosos escenaris com la Sala Gran filharmònica de Sant Petersburg, Palau de la Música Catalana, Teatre Monumental de Madrid o l'Estonian Concert Hall de Tallin.

francois dupont web

FRANÇOIS DUMONT, piano
François Dumont ha estat premiat als més importants concursos internacionals: el Concurs Reine Elisabeth (Brusel·les), el Concurs Chopin (Varsòvia), el Concurs Intenacional de Cleveland als Estats Units o el Concurs Clara Haskil a Suïssa. El 2012 va rebre el premi "Revelació" de la crítica musical francesa. Nascut el 1985 a Lió, treballa amb Pascale Imbert, Chrystel Saussac i Hervé Billaut abans de ser admès a l'edat de catorze anys al Conservatori Nacional Superior de Música i de Dansa de París, a la classe de Bruno Rigutto. Es perfecciona a l'Acadèmia Internacional de Piano del Llac de Como amb Leon Fleisher, Murray Perahia, Menahem Pressler, Dmitri Bashkirov, Fou Ts'ong i Andreas Staier, i treballa amb William Grant Naboré com a "Theo Lieven Scholar". És membre, juntament amb Virginie Constant i Philippe Aïche, del Trio Elégiaque. El seu enregistrament dels dos concerts de Ravel amb l'Orchestre National de Lyon dirigida per Leonard Slatkin apareixerà properament, editada per Naxos.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/