Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 1 de setembre. 21.30 h. Schubertíada 2017. J. PERIANES

Activitats destacades
Concert 1 de setembre. 21.30 h. Schubertíada 2017. J. PERIANES
Inici: 01/09/2017  - 
J Perianes web

Divendres, 1 de setembre
Hora: 21.30 h.

JAVIER PERIANES, piano

Obres de Debussy, Falla i Schubert

El pianista espanyol de major projecció internacional forma part de la família de la Schubertíada. Perianes ha volgut reservar una data a la seva atapeïda agenda per presentar-nos la seva interpretació de la darrera sonata de Schubert, acabada dos mesos abans de la seva prematura mort als trenta-un anys. La sensibilitat de Perianes ens aproparà al fascinant univers d'una obra que es considera el testament musical de Schubert, una música que ens commou profundament.

PROGRAMA

Quatre preludis (Quadern I), de Claude Debussy

El Albayzín (Iberia), d'Isaac Albéniz

El amor brujo, de Manuel de Falla

Sonata D 960, de Franz Schubert

JAVIER PERIANES, piano
Premi Nacional de Música 2012 concedit pel Ministeri de Cultura d'Espanya, la seva carrera internacional abasta cinc continents amb concerts que l'han portat a algunes de les sales més prestigioses del món com el Carnegie Hall de Nova York, Barbican, Royal Festival Hall i Wigmore Hall de Londres, Théâtre des Champs-Élysées de París, Philharmonie de Berlín, Miskverein de Viena, Concertgebouw d'Amsterdam i Suntory Hall de Tòquio. Ha treballat amb mestres com Barenboim, Dutoit, Mehta, Maazel, Frühbeck de Burgos, Dausgaard, Petrenko, Harding i Temirkanov, entre d'altres, i ha actuat en festivals com Lucerna, La Roque d'Anthéron, Grafenegg, Sant Sebastià, Granada i Ravinia. La temporada 2016-17 de Perianes inclou debuts amb la Philharmonia Orchestra, Münchner Philharmoniker, Los Angeles Philharmonic, Orchestre Symphonique de Montréal, Hamburger Symphoniker, Rundfunk-Sinfonieonieorchester Berlín i la Finnish i Swedish Ràdio Symphony Orchestras. Recitals recents i propers inclouen actuacions a Londres, Leipzig, Sant Petersburg, París, Miami, Rio de Janeiro, Montevideo, Madrid, Barcelona, Mèxic, Auckland i Hong Kong, i una gira de concerts per Amèrica del Nord i Sud-amèrica.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/