Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 22 d'agost, 18.00 h. Schubertiada 2017. MARIO MORA

Activitats destacades
Concert 22 d'agost, 18.00 h. Schubertiada 2017. MARIO MORA
Inici: 22/08/2017  - 
Mario Mora web

Dimarts, 22 d'agost
Hora: 18:00 h

MARIO MORA, piano
Obres de: Schubert i Liszt

Franz Liszt va ser el més gran pianista de mitjans del segle XIX, el primer instrumentista que va adquirir en vida un prestigi llegendari que el va portar a viatjar per tota Europa, amb programes que sovint incloïen les seves transcripcions dels lieder de Schubert. La llegenda de Liszt com a pianista ens fa oblidar de vegades la seva rellevància com a compositor, però la seva Sonata en si menor és segurament una de les obres més originals del Romanticisme.

MARIO MORA
Mario Mora (Conca 1989), definit per la crítica com "un excel·lent pianista" (Mundo Clásico, Roberto San Juan), "segura estrella del piano" (La Província, G. Garcia-Alcalde) o "tot talent, virtuosisme i sacrifici" (entomellodo.com, Elías L. Montero), està desenvolupant una important carrera, participant en festivals tan importants com el cicle de joves intèrprets de la Fundación Scherzo a Madrid, el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, el cicle de la Societat Filarmónica de Las Palmas de Gran Canària, o en sales com el Wigmore Hall i St Martin in the Fields (Londres), els Teatros del Canal de Madrid, el Palau de la Música de València, el Hongtai Hall a Xiamen o el Walter Hall a Toronto,en gires amb AIE i Joventuts Musicals entre d'altres. En 2013 va finalitzar els seus estudis de màster a la Royal Academy of Music de Londres; abans d'això, es va llicenciar en les especialitats de Piano i Pedagogia del Piano al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha estat guardonat amb més de trenta premis nacionals i internacionals, el més recent el Premi Kawai en el Concurs Internacional "Premi Iturbi" 2015 de València.

PROGRAMA

Wanderer-Fantasie en do major, D.760, de Franz Schubert
Sonata en si menor, S. 178, de Franz Liszt

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/