Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 22 d'agost. 21'30 h. Schubertíada 2017. MATTHIAS GOERNE- A. SCHMALCZ

Activitats destacades
Concert 22 d'agost. 21'30 h. Schubertíada 2017. MATTHIAS GOERNE- A. SCHMALCZ
Inici: 22/08/2017  - 
goerne web

 

Dimarts, 22 d'agost
Hora: 21.30 h

MATTHIAS GOERNE, baríton
ALEXANDER SCHMALCZ, piano

Obres de Schumann, Eisler i Wolf

"Vilabertran és el lloc on vull cantar". La relació de Matthias Goerne amb la Schubertíada a Vilabertran es va iniciar fa 23 anys, quan va acudir a la segona edició del festival; era el seu primer concert fora d'Alemanya. Des de llavors ha faltat pocs estius a la cita a Vilabertran i al llarg dels anys ens ha proposat recitals intensos i inoblidables; en la vint-i-cinquena edició del festival, per descomptat, també ens acompanyarà. Gràcies Matthias!.

MATTHIAS GOERNE, baríton

Matthias Goerne és convidat regularment als festivals i als auditoris més importants del món, com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York. En la seva important carrera com a intèrpret de lied l'han acompanyat pianistes com Pierre-Laurent Aimard, Leif Ove Andsnes, Alfred Brendel, Christoph Eschenbach, Elisabeth Leonskaja o Alexander Schmalcz. Des que va debutar com a cantant d'òpera al Festival de Salzburg el 1997 com a Papageno (Die Zauberflöte), ha estat convidat per actuar a la ROH de Londres, al Teatro Real de Madrid, la Semperoper de Dresden o la Metropolitan Opera House de Nova York. Ha interpretat entre d'altres els papers wagnerians de Wolfram (Tannhäuser), Kurwenal (Tristan und Isolde) i els protagonistes de Lear d'Aribert Reimann o Wozzeck d'Alban Berg.

Alexander Schmalcz

ALEXANDER SCHMALCZ, piano
Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor; va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrecht i a l'Escola Guildhall de Música i Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada a Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Peter Schreier, Grace Bumbry, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor al Conservatori Robert Schumann a Düsseldorf des de 1999.

PROGRAMA

Lieder de Robert Schumann
Der Einsiedler, op. 83/3
Einsamkeit, op. 90/5
Requiem, op. 90/7 

Hollywooder Liederbuch (selecció), de Hanns Eisler
Hotelzimmer 1942
Die Maske des Bösen
An den kleinen Radioapparat
 Frühling
Auf der Flucht
Über den Selbsmord
Die Flucht
Die Landschaft des Exils

Lieder d'Hugo Wolf
Harfenspieler I: Wer sich der Einsamkeit ergibt
Harfenspieler II: Wer nie sein Brot mit Tränen ass
 Harfenspieler II: An die Tür en will ich schleichen

Fünf Hollywood-Elegien, de Hanss Eisler

Lieder d'Hugo Wolf
Crenzen der Menschheit
Sonne der Schlummerlosen
Morgenstimmung

Hollywooder Liederbuch (selecció), de Hanns Eisler
Speisekammer 1942
Ostersonntag
Die letzte Elegie
Die Heimkehr
Der Sohn I

Zwei Lieder nach Worten von Pascal, de Hanns Eisler

Hollywooder Liederbuch (selecció), de Hanns Eisler
Erinnerung an Eichendorff und Schumann

Abendlied, op. 107/6, de Robert Schumann 

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/