Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 25 d'agost. 21.30 h. Schubertiada 2017. K. ROYAL - M. MARTINEAU

Activitats destacades
Concert 25 d'agost. 21.30 h. Schubertiada 2017. K. ROYAL - M. MARTINEAU
Inici: 25/08/2017  - 
Kate Royal web

 

Divendres, 25 d'agost
Hora: 21.30 h

KATE ROYAL, soprano
MALCOM MARTINEAU, piano

Lieder de Schumann, Loewe i Fauré

El debut a Vilabertran d'aquesta gran soprano, col·laboradora habitual dels més grans directors com Rattle, Harding, Salonen o Petrenko, és una de les grans fites d'aquesta edició. La seva elegant presència escènica i la bellesa de la seva veu lírica fan de Kate Royal una aparició seductora sobre l'escenari. Amb un variat programa que porta per títol La presó, ens mostrarà algunes de les pàgines més sublims del repertori liederístic.

KATE ROYAL, soprano
Nascuda a Londres, Kate Royal va estudiar a la Guildhall School of Music and Drama i al National Opera Studio. Els seus premis inclouen el Premi Kahtleen Ferrier 2004, el Premi John Christie 2004 i el Premi Jove Artista de la Royal Philharmonic Society. Ha cantat els papers de Mariscala (Der Rosenkavalier), Pamina (Die Zauberflöte), Micaela (Carmen), cor femení (The Rape of Lucretia), Donna Elvira (Don Giovanni), Comtessa (Le nozze di Figaro), institutriu (The Turn of the Screw), Helena (A Midsummer Night's Dream), Poppea (L'incoronazione di Poppea) i Miranda (The Tempest). Va fer el seu debut a la Metropolitan Opera com a Euridice (Orfeo ed Euridice) i hi va tornar com a Micaela (Carmen). Igualment ha cantat concert i oratori i ha fet recitals per tot Europa i Nord Amèrica, i entre els seus enregistraments hi ha el Liederkreis, op. 39 amb Graham Johnson per a Hyperion i el disc A Lesson in Love amb Malcom Martineau.

Malcom Martineau web

MALCOM MARTINEAU, piano
Nascut a Edimburg, estudia al St. Catharine's College i al Royal College of Music. Reconegut com un dels grans acompanyants de piano de la seva generació, ha treballat amb la majoria dels cantants dedicats al lied més importants del món. Ha presentat en St. Johns Smith Square totes les cançons de Debussy i Poulenc, en el Wigmore Hall les obres de Britten i al Festival d'Edimburg la sèrie completa dels lieder de Wolf. Ha actuat als auditoris i festivals més importants d'Europa, així com al Carnegie Hall i l'Alice Tully de Nova York i l'Òpera de Sidney. Els seus nombrosos enregistraments inclouen la integral de cançons de Fauré i Poulenc. El 2004 va ser anomenat Doctor Honoris Causa per la Real Acadèmia Escocesa de Música i Art Dramàtic i en 2009 Pianista Acompanyant Internacional. El 2011 va ser el director artístic del Festival de Lieder de Leeds.

PROGRAMA

Liederkreis, op. 39, de Robert Schumann

Gesang der Königin Maria Stuart auf den Tod Franz' II, de Carl Loewe

Gedichte der Königin Maria Stuart, op. 135, de Robert Schumann

Mélodies de Gabriel Fauré
Prison
Toujours
Automne

Lieder de Schumann
Hochländers Abschied op. 25/13
Hochländisches Wiegenlied, op. 25/14
Muttertraum, op. 40/2
Allnächtlich im Träume, op. 48/14
Alte Laute, op. 35/12
Geisternahe, op. 77/3
Mein schöner Stern, op. 101/4 

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/