Banner

Canònica de Santa Maria de Vilabertran / Activitats destacades / Concert 31 d'agost. 21.30 h. Schubertíada 2017. N. ANGELICH

Activitats destacades
Concert 31 d'agost. 21.30 h. Schubertíada 2017. N. ANGELICH
Inici: 31/08/2017  - 
Nicholas web

Dijous, 31 d'agost
Hora: 21.30 h

NICHOLAS ANGELICH, piano

Obres de Haydn, Beethoven i Brahms

És un gran honor rebre per primera vegada a Vilabertran un dels pianistes més importants del panorama internacional. L'americà Nicholas Angelich, establert a França, és un pianista de gran força i de so singular. Considerat unànimement com el més gran especialista en Brahms al piano, ens presentarà les espectaculars Variacions sobre un tema de Paganini d'aquest compositor, una de les obres més completes i virtuosístiques del repertori pianístic.

PROGRAMA

Variacions en fa menor, Hob XVII:6, de Joseph Haydn

Sonata n. 21, op. 53, "Waldstein", de Ludwig van Beethoven

Variacions sobre un tema de Paganini, op. 35, de Johannes Brahms
Quadern I
Quadern II

NICHOLAS ANGELICH, piano
Nascut als Estats Units, va començar a estudiar piano als cinc anys amb la seva mare. Dos anys després va fer el seu primer concert i a tretze anys va ingressar al Conservatori Nacional Superior de Música de París, on va estudiar amb Aldo Ciccolini, Yvonne Loriod, Michel Beroff i Marie Françoise Bucquet. Ha actuat amb les orquestes i directors més importants d'Europa, Àsia i Amèrica i aquesta temporada 2016-17, Angelich actuarà amb la Orchestre National de Bordeaux-Aquitaine, Orchestre Philharmonique de Radio France, Singapore Symphony Orchestra, i Euskadiko Orkestra Sinfonikoa. Àvid recitalista, apareix regularment en les millors sales de concerts internacionals, el Verbier Festival i el Progetto Martha Argerich a Lugano, i entre els seus col·laboradors fent música de cambra hi ha Martha Argerich, Joshua Bell i Gautier i Renaud Capuçon; el seu enregistrament dels Trios de Brahms amb els dos darrers va guanyar el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya. Enguany publicarà un nou disc, Dedication, que explora la admiració i inspiració mútues entre Chopin, Liszt i Schumann.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/