Banner

Cartoixa d'Escaladei / Activitats destacades / EXPOSICIÓ CONSTRUINT EL TERRITORI. ARQUITECTURA TRADICIONAL I PAISATGE A CATALUNYA

Activitats destacades
EXPOSICIÓ CONSTRUINT EL TERRITORI. ARQUITECTURA TRADICIONAL I PAISATGE A CATALUNYA
Inici: 02/02/2019  -  Fi: 22/04/2019

EXPOSICIÓ: CONSTRUINT EL TERRITORI. ARQUITECTURA TRADICIONAL I PAISATGE A CATALUNYA

Del 2 de febrer al 22 d'abril de 2019

poster escaladei2019

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l'associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant han fet possible que l'exposició arribi a Escaladei.

L'exposició vol posar en valor l'arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica. Aborda el tema des d'una perspectiva eminentment etnològica, per mostrar la relació home-medi-arquitectura des d'una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. El resultat és la primera exposició en què s'explica tota la complexitat de l'arquitectura tradicional catalana, defugint dels tòpics, atès que en la seva producció hi han participat entitats de caràcter patrimonial d'arreu del territori. Alhora planteja elements de reflexió sobre l'estat actual d'aquest tipus de construccions i llurs opcions de futur en funció de l'actualització dels seus usos. El caràcter col·laboratiu de l'exposició ha permès comptar amb imatges i objectes de gran interès, la major part dels quals no han estat mai exposats públicament.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/