Banner

Castell de Claramunt / Activitats destacades / XXIIIè ANOIA FOLK

Activitats destacades
XXIIIè ANOIA FOLK
Inici: 20/07/2019  - 

XXIII ANOIA FOLK

Dissabte, 20 de juliol

CANcantemInf

Hora: 20.30 h.
Animació
EL RITME DE L'ALEGRIA

El Jordi, el Santi i l'Àngel, tres músics d'Igualada a dalt de l'escenari amb ganes de fer moure els xics i els grans a ritme de la nostra música. És una proposta molt participativa i amb un directe molt animat, combinant en cada cançó 3 instruments i 3 veus. Jordi - guitarra, ukelele i harmònica, Santi - guitarra i baix, Àngel - percussions i instruments de vent.

IreneEtFrancoise2

Hora: 22 h.
Folk americà
IRENE ET FRANÇOIS

Irene et François dóna nom a un projecte musical creat a Barcelona, de la mà d'Irene DesBleux i François Masson. El duo, profundament inspirat per les peces més clàssiques del folk americà s'obre pas oferint amb la seva música, una mirada al passat i un so que no té artificis. Les seves composicions, harmonitzades a dues veus i construïdes amb puntejos a cavall del Folk i del Bluegrass americà, tenen com úniques ambicions crear bellesa i transportar a l'oient allà on la melodia el porti.

François Masson, nascut a Pennsilvània (EUA), criat a França i Irene DesBleux procedent de Vallirana (Barcelona) es van conèixer estudiant Batxillerat en el mateix institut. Després de posar en comú els seus interessos musicals, no van trigar a perseguir el personal de l'escola perquè els deixessin la sala del piano i poguessin tocar música junts. Després d'iniciar la universitat, i sense deixar la música de banda, junts van anar descobrint i entenent millor el gènere folk de la mà de músics com The Tallest man on earth, First Aid Kit, Fleet Foxes, Milk Carton Kids i Gillian Welch & David Rawlings entre tants altres. Tots dos partien d'una educació musical primerenca; en piano clàssic (tots dos), guitarra (François), amb especial interès en el cant i la composició (Irene).

Al 2017, Irene va rebre el premi extraordinari de "Els Premis Talent" de Barcelona, sent això un motor per treballar més en la composició. Al llarg del següent any, es van ajuntar per primera vegada, per treballar en un projecte comú basat en la música que més els inspirava i la seva pròpia percepció i enteniment de la vida. A la primavera del 2018, es van introduir en l'escena musical de Barcelona a través de la comunitat d'Open Folk. Un element clau per al desenvolupament musical i professional del duo, portant-los a guanyar un dels premis del "Concurs de música acústica" de Barcelona. Actualment estan gravant en estudi el seu primer àlbum. Un conjunt de deu temes en anglès, curosament escollits i treballats que tracten sobre records de la infància, l'amor i el dolor. Són temes construïts entre vaporoses melodies i suaus harmonies, sincers i clàssics. Buscant filar entre el passat i el futur, amb les persones i amb les vides àrdues i senzilles.

MX3_

Hora: 23 h.
MENAIX A TRUÀ

L'any 1999 Cris Juanico (Ja t'ho diré), Toni Xuclà i Juanjo Muñoz (Gossos) decideixen trobar-se per tocar junts i oferir 5 concerts. L'èxit d'aquests concerts cristal·litza en la gravació d'un CD en directe al teatre de Bescanó. Al darrer dels 5 concerts decideixen continuar i demanen al públic que siguin ells els que els hi posin nom. D'aquí surt el nom: Menaix a Truà.

Tres estils ben diferents que es combinen també a Petits moments d'estricta simpatia (2002), "Com el vent" (2008) i "Guia de petits senyals" (2012). L'any 2000 protagonitzen la campanya Refresca't a TV3 amb la cançó "Enmig de la mar". L'any 2009 van celebrar els 10 anys amb un concert a L'Auditori dins el Festival Internacional de Guitarra de Barcelona, amb l'Orquestra de Cambra Virtèlia.

Preus:
A partir de 16 anys: 8 €
De 6 a 15 anys: 2 €
0-5 anys: gratuït
Carnet Jove: 50% de descompte

VENDA ANTICIPADA a Posa'l Disc a partir del 15 de juny
Botiga de discos
Adreça: Pl. del Rei, 1, 08700 Igualada, Barcelona
Telèfon: 938 05 15 31

Lloc del festival: Castell de Claramunt (20 minuts a peu i servei d'autobús davant l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt de les 19.30 a l'1.30 h de la matinada). Tot i que recomanem pujar a peu, només són 20 minuts.
Servei de begudes i entrepans per a sopar

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/