Palau Moja (Barcelona)

Què hi trobareu

 
Aquest palau, edificat pels marquesos de Moja, va ser projectat per l'arquitecte Josep Mas en un estil que mostra els darrers moments del barroc juntament amb influències del neoclassicisme francès. L'edifici fou inaugurat el 1784. D'aquest període són destacables les façanes i el Gran Saló,...

Aquest palau, edificat pels marquesos de Moja, va ser projectat per l'arquitecte Josep Mas en un estil que mostra els darrers moments del barroc juntament amb influències del neoclassicisme francès. L'edifici fou inaugurat el 1784. D'aquest període són destacables les façanes i el Gran Saló, amb pintures (1791) de Francesc Pla, dit el Vigatà. El 1875 passà a ser residència del marquès de Comillas, que el va adequar al gust de l'època, i llavors es van dur a terme, entre d'altres, la reforma i decoració de l'escala d'honor. Ha albergat visitants il·lustres com sant Joan Bosco, Alfons XII o l'actual rei Joan Carles I, quan era príncep. Entre el 1878 i el 1892 hi visqué Mn. Jacint Verdaguer, com a almoiner dels marquesos de Comillas. A l'actualitat és la seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Activitats

Activitats educatives

Informació per a la visita

Contacte

Carrer Portaferrissa, 1
08002 Barcelona (Barcelonès)
Telèfon: 93 316 27 40
Correu electrònic: dgpatrimoni.cultura@gencat.cat

Tarifes

 Entrada gratuïta

Horaris

Aquest palau està destinat a les oficines de la Direcció General de Patrimoni Cultural. Només és visitable quan s'hi celebren exposiciones o amb visita concertada.

Serveis

El Palau Moja: un palau que fa d’oficina

Actualment acull les oficines de la Direcció General de Patrimoni Cultural després que el Departament de Cultura de la Generalitat l’adquirís i el restaurés.

Accessibilitat

Instal·lacions adaptades per a persones amb minusvalideses.

Links d'interés