Banner

Reial Monestir de Santes Creus / Activitats destacades / ATELIER DELLA LUNA - CURS DE CREACIÓ TEATRAL "EL LABERINT - SEGUINT LES OMBRES"

Activitats destacades
ATELIER DELLA LUNA - CURS DE CREACIÓ TEATRAL "EL LABERINT - SEGUINT LES OMBRES"
Inici: 11/07/2018  -  Fi: 22/07/2018
web_01  CARTELL_DEF2018_CAT web

NOU CURS INTERNACIONAL DE CREACIÓ TEATRAL "EL LABERINT - SEGUINT LES OMBRES"
La trobada de dos grans creadors del teatre d'ombres: Fabrizio Montecchi i Camille Trouvé

Del 11 al 22 de juliol

El Reial Monestir de Santes Creus des de l'any 2014 acull cursos internacionals de creació teatral. Els alumnes participants procedeixen de gran diversitat de països com Itàlia, Sèrbia, Austràlia, Anglaterra, Holanda, Romania, França, Grècia i Estat Espanyol... de disciplines artístiques diferents.

Fruit de la imaginació dels dies de treball intens, els cursos conflueixen amb UNA PRESENTACIÓ FINAL OBERTA AL PÚBLIC A LES ESTANCES DEL MONESTIR.

web_Labirint-Les-Mains-de-Camille

Camille Trouvé i Fabrizio Montecchi, ofereixen un viatge per descobrir el Teatre Contemporani d'Ombres, un llenguatge de naturalesa profundament teatral, art intangible amb enormes possibilitats expressives i comunicatives.

Darrera aquest taller rau el desig d'una trobada. Fabrizio Montecchi, mestre del teatre d'ombres del Teatro Gioco Vita i Camille Trouvé de la companyia francesa Les Anges au Plafond, tenen dos enfocaments diferents de l'art i l'escena, tanmateix tenen la intensa intuïció que un encreuament entre els seus dos punts de vista i les pràctiques de les ombres en moviment era poderós.

Per aquesta raó, han decidit donar a aprenents professionals, la possibilitat d'aprendre com crear una forma d'art teatral barrejant llum i ombra. Començant des dels principis del Teatre d'ombres i com es creen les ombres, el grup treballarà en el llenguatge de com la llum s'esdevé un material amb el que jugar.

El Reial Monestir de Santes Creus serà el teatre on es portarà a terme. Els aprenents aprendran a tractar els tres bàsics: la font de la llum, la forma/la titella d'ombra i la pantalla, i les moltes connexions entre ells.

Donar vida a formes animades, utilitzar el cos com un objecte per ser projectat, crear i establir una pantalla del no res... aquests són trucs de manipulació els quals permeten fer aparèixer una dramatúrgia sensible, on el significat i el significant tenen lloc per viure en el mateix contínuum d'espai-temps.

Ens inspirarem en el llenguatge i les llegendes de la mitologia. El monestir serà el laberint del Minotaure, les muralles de Tebes, el lloc on tindran lloc totes les transformacions. En la foscor, armats amb llums de rastrejadors de la nit, explorarem els nostres móns imaginaris, buscant el monstre o la seva ombra!

web3_Labirint-ombra-di-una-luce-2
web_Camille-trouve

CAMILLE TROUVÉ

Actriu, titellaire i directora, va ser formada en l'art de les titelles a Glasgow, va cofundar La Compagnie Les Chiffonnières. Fins el 2006, amb un equip d'artistes visuals i músics, va explorar la relació entre imatge i música. Aquest treball va portar a la creació dels espectacles de cinc titelles, incloent La Peur au Ventre (2000), Le Baron Perché (2002), i Le Bal des Fous (2006).

Ha estudiat de la mà de grans directors d'escena i dramaturgs com Wajdi Mouawad, François Cervantes i Catherine Germain, i Laurent Fréchuret. També va completar un programa amb el ESNAM l'escola nacional d'arts de titelles francès) amb la companyia Green Ginger. El seu mestre i professor en el teatre d'ombres ha estat Fabrizio Montecchi. Com a constructora inveterada i inventora de personatges articulats, ella és també una titellaire i una actriu que està perseguint el seu art, i ha creat un univers visual estrany i irresistible. Al 2000, ella i Brice Berthoud van cofundar Les Anges au Plafond. Actriu i titellaire a Le Cri Quotidien, Une Antigone de Papier, Les Mains de Camille i Du Rêve Que Fut Ma Vie, va dirigir Les Nuits Polaires i Au Fil d'Edipe, R.A.G.E. i White Dog, la darrera creació de la companyia.

web_Fabrizio-Montecchi

FABRIZIO MONTECCHI

Director i escenògraf, va néixer al 1960 a Reggio Emilia, Itàlia i va estudiar Arts Visuals i Arquitectura. Ara viu i treballa a Piacenza.

Al 1977 va començar la seva carrera professional fins ara ininterrompuda amb el Teatro Gioco Vita i amb la seva companyia ha treballat en el desenvolupament d'un període molt important per la Contemporary Shadow Theatre. Al 1985 va dirigir la seva primera producció i des del 1993 ha dedicat el seu treball a dirigir i a elaborar el disseny de més de 40 produccions del teatre d'ombres.

Al 1994 la seva col·laboració com a director i escenògraf amb Dockteatern Tittut de Stockholm (Suècia) va començar i ha creat set produccions en menys de 20 anys. Des del 2000 hi han hagut moltes col·laboracions amb altres companyies internacionals: Huriaruuth Dance Company (Helsinki, Finlàndia); Théâtre du Tilleul (Brussel·les, Bèlgica); Children's Theatre Company (Minneapolis, Estats Units), Visible Fictions (Glasgow, Escòcia); BTL (Bialystok, Polònia), lutkovno Gledalisce (Ljubljana, Eslovènia). Les seves produccions han guanyat diversos premis i ha figurat en els principals festivals, de tot el món, del teatre de titelles i teatre per a nens.

Des del 1993 també s'ha implicat en l'ensenyança amb el propòsit de compartir i difondre el coneixement del Teatre Contemporani d'Ombres. Per aquest motiu, ha portat a terme "stages" i tallers per tot el món; per aquesta activitat va ser premiat amb el Prix IIM 2013 de la Transmission (Formació i Ensenyança) per l'Institut Internacional de la Marionnette de Charleville Mézières.

web2_Labirint-ombra-di-una-luce

Més informació

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/